Ce este piaţa muncii?

Locul unde se intersectează cererea şi oferta de muncă. Piaţa muncii continuă să fie instabilă, ca o consecinţă directă a perioadei economice dificile.

Pentru a avea succes în carieră (a face alegeri adecvate şi eficiente pe piaţa muncii, a obţine un loc de muncă preferat, a practica profesia dorită) sunt necesare anumite calităţi, prin care să atingeţi obiectivele stabilite: să te cunoşti, să fii motivat, să ştii să te exprimi corect, să comunici asertiv, să respecţi angajamenele, să fii pregătit pentru schimbare, să manifeşti seriozitate, curaj, îndrăzneală, să ai obiective clare, strategii de acţiune, să ştii când să renunţi, să fii persuasiv.

Viitorul pieței forței de muncă este un subiect aflat în dezbatere, și chiar dacă experții în domeniu au opinii diferite, toți sunt de acord cu faptul că sistemul de educație trebuie să pregătească generația tânără pentru un mediu economic în schimbare. În cadrul sesiunilor de orientare și consiliere profesională din cadrul proiectului EduForm poți afla pe tine cât de bine te-a pregătit până acuma sistemul de educație.