In prezent, este greu de imaginat că poate trece o zi fără a căuta ceva pe Google. Google search este cel mai utilizat motor de căutare din lume. Prin itermediul motoarelor de căutare descoperim timpul probabil, reţete culinare, programul spectacolelor, orarul diverselor magazine, tutorial care ne ajută în viaţa profsională, etc. Lipsa motoarelor de căutare ar îngreuna accesarea informaţiei de Internet.

Rezultatul oricărei căutări se traduce printr-o listă de pagini care conţin informaţia căutată. Evident că dacă rezultatul căutării este dordinul sutelor de milioane de web site-uri utilizatorul va consulta primele câteva site-uri, de obicei de pe primele pagini de rezultate. Este uşor să creezi un web site, constă în a-l clasa în primele pagini de rezultate în urma realizării unei căutări în domeniul site-ului. Deoarece algoritmii de indexare ai web paginilor sunt informaţii bine păstrate s-a dezvoltat în paralel cu motoarele de căutare o nouă ramură Search Engine Optimization – celebrul SEO care să contribuie la promovarea web site-urilor. Este plin Internetul de soluţii magice de promovare atâta timp cât modul exact de indexare a site-urilor este secret. Există site-uri care ajută oamenii să devină experi SEO in 7 pasi altele in 35, evident prin perseverenţă şi inspiraţie poţi devin expert în orice domeniu. Volumul rezultatelor căutării folosind sintagma SEO (www.google.com) este de 670000000 site-uri obţinute în 0.58 secunde.

Acest îndrumător de curs îşi propune să se constituie într-o introducere în vastul subiect SEO, bazată pe întelegerea principiilor de funţionare a motoarelor de căutare, a modului onest în care trebuie construit un site, elemente care vor atrage de la sine o bună poziţionare în lista cu rezultate.